Daca un nume suna prost, probabil ca asa si este

Ca tot adusesem vorba despre „Decat o revista” in postul anterior nu pot sa fac abstractie de o problema care ma intereseaza. Primul numar „Decat o revista” aduce un articol, dupa parerea mea, foarte bine realizat si extraordinar de bine documentat: CACIULITA, COIF, VIRGULITA (pp. 74-83).

Articolul porneste de la o postare mai veche a lui Cristian Kit Paul in care acesta ia atitudine impotriva indiferentei si ignorantei oamenilor din publicitate (si nu numai) in folosirea formelor diacriticelor. Nemultumirea pleaca tocmai de la bancnotele Romaniei, pe care „A”-ul din Banca Nationala a Romaniei este scris cu carom (diacritic inexistent in limba romana) in loc de caciulita, cum ar fi corect. Desconsiderarea acestor aspecte in cazul unui simbol oficial al unei tari este de neiertat si nu merita trecut cu vederea.

Nu are rost sa va povestesc toate cele 9 pagini ale articolului din „Decat o revista” pentru ca nu as termina prea curand insa va sfatuiesc sa-l cititi pentru ca veti gasi o multime de lucruri interesante de la aparitia diacriticelor in limba romana si pana la problema tastaturii, internetului si a SMS-ului. Absolut superb articolul.

Asa ca pentru incheiere: modul de scriere a diacriticelor pare a fi o problema destinata designer-ilor insa as putea spune ca devine a copywriter-ilor atunci cand vine vorba de naming. Cu siguranta, in acest caz, decizia de a scrie un cuvant cu diacritice sau stabilirea diacriticelor intr-un nume le apartine.

P.S. Acum imi pare rau ca nu stiu sa scriu pe blog cu diacritice. 😦

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: